London 2012: az érmesek mellett 37 magyart ellenőriztek az olimpián


HIRDETÉS


A magyar érmesek mellett további 37 sportoló esett át doppingellenőrzésen a nyári londoni olimpián, amelyen egyetlen magyart érintő vizsgálat sem hozott pozitív eredményt. Erről Balogh Péter, a londoni egészségügyi csoport vezetője, valamint Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője tájékoztatta csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) orvosi bizottságát, hozzátéve, hogy a 37 sportolót összesen 43 alkalommal vizsgálták Londonban, 39-szer vizelet-, négyszer pedig vérvizsgálatra került sor.

A MOB közleménye szerint többször ellenőrizték Nagy László és Császár Gábor kézilabdázókat, Tóth Ildikó vízilabdázót, Joó Abigél cselgáncsozót, valamint Pars Krisztiánt, a férfi kalapácsvetés olimpiai bajnokát. A legtöbb alkalommal - háromszor - Nagy Lászlótól vettek mintát.

A sportági lebontás szerint a magyar vízilabdázókat tesztelték a legtöbbször (11), kézilabdában 9, úszásban és cselgáncsban 5-5, öttusában 3, tornában, atlétikában és sportlövészetben 2-2, hosszútávúszásban, vívásban, birkózásban és evezésben pedig 1-1 vizsgálatot végeztek el magyar sportolókon.

MTI
 Címkék:   londoni olimpia  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas