Tyigijevet kizárták, hamarosan Hatosé lehet a bronz


HIRDETÉS


A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy doppingvétség miatt diszkvalifikálta a londoni játékokról az üzbég Szoszlan Tyigijevet, aki a szabadfogású birkózók 74 kilogrammos kategóriájának harmadik helyért rendezett mérkőzésén Hatos Gábort győzte le, így a magyar sportoló hamarosan megkaphatja a bronzérmet.

A NOB az MTI-hez is eljuttatott szerdai közleményében kiemeli, hogy Tyigijevnek a medált az azzal járó oklevéllel együtt "minél előbb vissza kell szolgáltatnia". A NOB ezzel egy időben felszólította a Nemzetközi Birkózó Szövetséget (FILA), hogy változtassa meg a 74 kilogrammos kategória végeredményét.
Szeptemberben derült ki, hogy az üzbég versenyző Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, s ő nem kérte a B próba elvégzését. Tyigijev a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbezhet az ítélet ellen.

Tyigijev a második sportoló, akit doppingvétség miatt fosztanak meg londoni érmétől: a brit fővárosban a női súlylökők között diadalmaskodó fehérorosz Nagyezsda Osztapcsuk is lebukott, az ő aranyérmet az új-zélandi Valerie Adams "örökölte".
A 28 éves Hatos a magyar olimpiai csapat 18. londoni érmét szerezheti, s egyben a harmadik birkózó lehet, aki dobogós helyen zárja a játékokat. Londonban a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) második, míg Módos Péter (55 kg) harmadik lett. 

MTICímkék:   Londoni olimpia  birkózás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas