Szett és meccs: véget ért a román futsal-válogatott Eb-je


A brazilokkal teletűzdelt orosz csapat leiskolázta (6:0) Románia válogatottját a belgiumi teremfoci-Eb negyeddöntőjében. Korábban, egy jóval szorosabb meccsen a portugálok harcolták ki a továbbjutást Ukrajnával szemben.

HIRDETÉS


Kicsit sem tudta megszorongatni a Nelu Stancea által irányított román válogatott Oroszországot a Belgiumban zajló futsal-Eb hétfői játéknapján. Ahogy az némiképp várható volt, a dél-amerikai származású játékosokkal feltúrbózott keletiek átmasíroztak a román csapaton.

Eder Fermino Lima (fotó), a Gazprom Ugra gólvágója egymaga háromszor volt eredményes, és akár a mesterhármast is túlteljesíthette volna, ha egy-egy támadást nem kezel túlságosan flegmán. Hat góljuk mellett az oroszok három alkalommal a kapufát is eltalálták, rendkívül magabiztos játékkal jutottak be a torna elődöntőjébe.

A második antwerpi negyeddöntő jóformán tíz perc alatt eldőlt. Robinho nyitotta az orosz gólok sorát, majd Vlagyiszlav Shajakmetovnak és Eder Limának köszönhetően az első játékrész felénél már 3:0 állt az eredményjelzőn. Az agresszív letámadást alkalmazó, így rendszerint gyorsan labdát szerző oroszok tovább növelték előnyüket a 15. percben, amikor is a korábban említett Lima kipipálta dupláját.

Szünet után valamivel bátrabban játszott a román csapat, igaz, már nem volt veszíteni való, így az edző vészkapussal próbálta felpörgetni a támadójátékot. Az ellenfél azonban megmutatta, hogy nem csak gólszerzésben jeleskedik, a legutóbbi Eb ezüstérmesének zónavédekezésével nagyon meggyűlt a román válogatott baja. Másrészt, az ellentámadások jó esélyt kínáltak az oroszoknak a különbség növelésére. Végül Szergej Szergeev, és Lima tette még súlyosabbá a vereséget.

Amint arról beszámoltunk, a román válogatott kategorikus győzelem, valamint egy szoros csatavesztés mellett jutott tovább a csoportkörből. Belgiumot 6:1-re múlták felül, Ukrajnától pedig 1:0-ra kaptak ki Nelu Stancea legényei. Sovány vigasz, de az ukránok is csomagolhatnak, mivel a negyeddöntő nyitómérkőzésén 2–1-re kikaptak a portugáloktól. Szerdán az olasz-horvát, valamint a szlovén-spanyol találkozók után véglegesül a legjobb négy mezőnye.

Fotó: uefa.comCímkék:   teremfoci  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas