Villámrajt a teremfoci-Eb-n: belgákat keserítettek a románok


A román válogatott kiváló eredménnyel nyitott a belgiumi rendezésű futsal-Európa-bajnokságon. Nelu Stancea játékosai 6:1-re ütötték ki a házigazdákat, és a román gólok közül egy Vlad Iancunak, az Autobergamo Fiat Déva kapusának is jutott.

HIRDETÉS


Már rögtön a nyitónapon reflektorfénybe került a belgiumi kontinenstornán a román futsalválogatott, amely Ukrajnával és a házigazda belgákkal egyetemben az A-csoportba kapott besorolást. A torna első mérkőzését viszont a B jelű hármasban rendezték, Oroszország és Hollandia válogatottjai között: beváltva a papírformát, a legutóbbi Európa-bajnokság döntősei elgázolták a németalföldieket, az oroszok 7:1 arányban diadalmaskodtak. Később, a belga-román meccsen is kiütéses eredmény született, ám a román együttes nagyarányú sikere kevésbé sorolható a várt eredmények kategóriájába.Az antwerpi Lotto Aréna szürkés-fekete parkettjén 3:23 alatt szerezték meg a vezetést a sárga mezesek, Emil Răducu révén. A korai gól meghatározta a játék képét az első félidőre. Számtalan belga támadást, valamint precíz román védekezést láthatták a nézők, mígnem Florin Matei meglőtte a második román találatot is a kedd esti mérkőzés 15. percében. Mimi Stoica nagyszerű baloldali szólója után Matei az üres kapuba továbbította a labdát, beállítva a 2:0-s részeredményt a szünetre.

A pihenő után gyorsan érkezett a harmadik is, s bár a hazaiaknak összejött a szépítés, ezzel az aprócska sikerélménnyel maradtak. A román táborból még Vlad Iancu is eredményes volt: a hálóőr egy védés után kihasználta, hogy a belgák vészkapussal támadták és egészpályás gólt postázott az ellenfél kapujába. Negyven másodperccel a vége előtt Saad Salhi forgatta meg a kést csapatában, a belga csatár öngólt jegyzet. Végeredmény: Belgium–Románia 1:6!

„Gratulálok a játékosaimnak, de nem csak nekik, a szurkolóknak is. Szeretném megköszönni a támogatást annak a mintegy kétszáz drukkernek, akik egyenesen Romániából érkeztek a mérkőzésre. Csodálatos hangulat volt, a sikerben pedig nagy szerep jutott a taktikánknak” – értékelte az ötgólos győzelmet Nelu Stancea szövetségi kapitány.

Alain Dopiche, a belgák szakvezetője a következőket nyilatkozta az uefa.com-nak: „Ha az első félidőt nézzük, a csapatom jól – helyenként nagyon jól – játszott, de két hibánkat könyörtelenül kihasználta az ellenfél. Komoly gondjaink akadtak ugyanakkor a gólszerzés tekintetében, Románia szervezetten védekezett. Azt hiszem, a nézők azzal az érzéssel hagyták el a csarnokot, ami bennem is megfogalmazódott: a 6:1-es végeredmény túlságosan kegyetlen, nem tükrözi azt, ami igazából a pályán történt.”

A román keretben egyébként két magyar ajkú játékost is találunk, de kedden sem Mánya Szabolcs, sem Szőcs László nem jutott játéklehetőségez. Talán csütörtök este 19 óra 30 perckor, amikor is a román válogatott Ukrajnával mérkőzik. Egy döntetlen biztos továbbjutást jelentene, viszont egy esetleges vereség sem számítana katasztrófának. Mindegyik csoportból két csapat jut tovább a nyolc közé.

Fotó: uefa.com

 Címkék:   teremfoci  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas