Wellinger beérett Wislában


Német siker született a síugró világkupa wislai állomásán. A fiatal Andreas Wellinger élete első sikerét aratta a felnőttek között. Második helyen Kamil Stoch végzett, aki összekapta magát és növelte előnyét az összetettben, az őt veszélyesen megközelítő Gregor Schlierenzauerrel szemben. Harmadik helyen Michael Hayböck végzett, ebből is kitűnik, hogy az osztrákok bővelkednek az olyan ugrókban, akik meglepetést tudnak okozni.

HIRDETÉS


Két lengyelországi helyszín következik a versenynaptárban: a mezőny előbb Wislában mérte össze erejét, ott ahol Adam Malysz is elkezdte sikerekben gazdag pályafutását. A lengyel helyszíneken legendásan jó hangulat szokott lenni, így akinek van szerencséje eljutni egy ottani versenyre, garantáltan életreszóló élményben lesz része.

Ezúttal pedig a szokásosnál is nagyobb oka volt a lelkes hazai közönségnek az ünneplésre, az első sorozatot ugyanis Jan Ziobro nyerte minimális különbséggel. Csupán négy tized ponttal szorult lengyel ellenfele mögé Hayböck, de Wellinger is "lőtávolságon" belül volt, mindössze másfél ponttal lemaradva. Sőt az első nyolc helyezett is öt ponton belül volt, a pillanatnyi éllovassal szemben. Peter Prevc bombaformában van, a legutóbbi verseny győztese ezúttal a sáncrekordot is túlszárnyalta, ám egy apró szépséghiba szertefoszlatta győzelmi vágyait. A földre érkezéskor letette a kezét, így alaposan lepontozták, és a sáncrekord sem tekinthető hivatalosnak. Végül csak a 13. helyen zárta az első sorozatot

Második kísérlete azonban technikailag is jó volt, így sokáig tartotta magát az első helyen és jócskán lépegetett előre. Az újdonsült négysángyőztes Diethartnak azonban, már egy 128 méteres ugrás is elég volt a vezetés átvételéhez. Villámvezetés volt az övé, ugyanis Stoch 132 méteres ugrása elégnek bizonyult az első helyhez. Schlierenzauer következett, aki egy jó eredménnyel tovább közelíthetett volna lengyel társához az összetettben, ez azonban elmaradt. Az osztrákok kiválosága csak 125 méterig repült és jócskán visszacsúszott.

Izgalmasan alakult tehát a második sorozat, és még mindig fenn voltak hárman. Wellinger 128 és felet teljesített amely elég volt a végső sikerhez. A kompenzációból adódóan ugyanis Hayböck -130 méteres ugrással - csak a dobogó legalsó fokára állhatott fel, Ziobro pedig rontott és 126 méteres kísérlete csak a hatodik helyezéshez volt elég. Hétvégén marad a mezőny Lengyelországban és  Zakopánéban méri össze erejét.


Síugró-vk, Wisla (Lengyelország)
HS 134

1. Andreas Wellinger (német) 262.8 (127.0; 128.5)
2. Kamil Stoch (lengyel) 261.9 (134.5; 132.0)
3. Michael Hayböck (osztrák) 261.2 (137.0; 130.0)


A VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Kamil Stoch (lengyel) 707
2. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 648
3. Simon Ammann (svájci) 608
 Címkék:   téli sportok  síugrás  wisla  wellinger  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas