Asztalitenisz: elődöntő, végállomás


Kína nagyon könnyedén verte Romániát a marokkói junior-világbajnokság elődöntőjében. Szőcs Bernadette nem játszott, viszont az ő nyakába is akasztanak majd egy bronzérmet.

HIRDETÉS


Legjobb európai válogatottként, Románia együttese az elődöntőben búcsúzott a marokkói junior asztalitenisz-vb csapatversenyétől. A Szőcs Bernadette, Irina Ciobanu, Adina Diaconu és Bálint Bernadett összeállítású négyes a toronymagas favorit Kínától kapott ki a legjobb négy között. Igaz: a román csapat legjobban rangsorolt tagja, Szőcs Bernadette kihagyta a mérkőzést. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy a Marosvsáráhelyen született lány miért „padozott”, vélhetően sérülés miatt nem dobhatta őt harcba edzője, Petre Arnautu.


fotó: itf.com

Az erőviszonyok amúgy is arra engedtek következtetni, hogy a csapatverseny legnagyobb esélyese gond nélkül továbbjut, és Szőcs hiányában nem is volt kérdéses a döntős kiléte. A kínaiak a kedd esti találkozóig nemhogy meccset, még játszmát sem ajándékoztak el, és a bámulatos sorozat Románia ellen is folytatódott. Előbb Diaconu, majd Ciobanu maradt alul 3:0 arányban, és mivel Bálint Bernadett sem tudott csodát tenni Wang Manyu ellenében, az ázsiaiak könnyedén kiharcolták a fináléban való szereplés jogát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a romániai lányonak bronzérmet ért az elődöntő, hiszen a szabályzat értelmében nem rendeznek helyosztó meccset a harmadik, negyedik helyért. A verseny korábbi szakaszaiban Szőcsék az Amerikai Egyesült Államok, a Koreai Köztársaság, valamint India csapatánál is jobbnak bizonyultak.

Romániát csak a fennt említett négy lány képivseli a juniorok világbajnokságán. A folytatásaban az egyéni versenyre összpontosíthatnak a fiatal asztaliteniszezők. Előkelő világranglista-helyezésének köszönhetően Szőcs Bernadette automatikusan a főtáblára jutott, míg Ciobanu, Diaconu és Bálint egyaránt kielemtként várhatja a selejtezőt.

Junior asztalitenisz-vb (Rabat, Marokkó)
Lányok csapatversenye, elődöntő

Kína–Románia 3–0
Részletes eredmények: Gu Yuting–Adina Diaconu 3–0 (11:8, 11:6, 11:5), Liu Gaoyang–Irina Ciobanu 3–0 (11:9, 11:2, 11:5), Wang Manyu–Bálint Bernadett 3–0 (11:5, 11:4, 11:4)

 Címkék:   asztalitenisz  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas