Sikereses tornával zárult az Erdély Kupa


A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium lány- és a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium fiúcsapata bizonyult a legjobbnak az Erdély Kupa keretén belül megszervezett IX. Országos Középiskolás Kosárlabda Tornán. A torna legjobb játékosai is a győztes csapatokból kerültek ki: Dézsi Kata a Tamási Áron Gimnázium, Veres Alpár pedig a Márton Áron Gimnázium tanulója.

HIRDETÉS


Deák Ferenc a rendezvény főszervezője kiemelte: ,,Sikeres tornával zártuk az idei Erdély Kupa rendezvénysorozatát. Örülök annak, hogy folyamatos utánpótlás mutatkozik minden évben a fiatalok közt, az idei évben jelentkezett a legtöbb csapat erre a bajnokságra. Mindez arra ösztönöz minket, szervezőket, hogy a programot hosszútávon fenntartsuk. Szeretnénk, hogy azok a fiatalok, akik eddig nem sportoltak, nem mozogtak, ezen változtassanak, egy egészségesebb életmódot érdekében.”

Az Erdély Kupa keretén belül lezajlott kosárlabda tornára november 29. és december 1. között került sor Csíkszeredában a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány és a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium szervezésében.
A kilencedik alkalommal megszervezett Országos Középiskolás Kosárlabda Tornára 8 megye, 11 iskolájának, 16 csapata (8 fiú és 8 lány) jelentkezett. A résztvevők a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium fiú-, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum lány-, a nagybányai Németh László Elméleti Líceum fiú és lány-, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum fiú és lány-, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum fiú és lány-, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium lány-, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium fiú és lány-, a temesvári Bartók Béla Elméleti líceum fiú-, a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola fiú-, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium lány-, illetve a házigazda, Márton Áron Gimnázium fiú és lánycsapatai voltak.

A rendezvény partnerei a 4 Seasons Sportegyesület, Csík Területi RMDSZ, Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Ifjúsági Alapítvány és Csík Terület Ifjúsági Tanácsa volt. A rendezvény támogatója a Tusnád volt.

IX. Országos Középiskolás Kosárlabda Torna, helyosztók:
Fiúk, elődöntők:
Kölcsey Ferenc Főgimnázium–Márton Áron Gimnázium 27-42
Apáczai Csere János Elméleti Líceum – Puskás Tivadar Szakközépiskola 32-10
3. helyért
Kölcsey Ferenc Főgimnázium–Puskás Tivadar Szakközépiskola 43-36
Döntő
Márton Áron Gimnázium - Apáczai Csere János Elméleti Líceum 57-47
A végeredmény: 1. Márton Áron Gimnázium, 2. Apáczai Csere János Líceum, 3. Kölcsey Ferenc Főgimnázium

Lányok, elődöntők:
Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Székely Mikó Kollégium 23-27
Tamási Áron Gimnázium – Márton Áron Gimnázium 37-17
3. helyért
Bolyai Farkas Elméleti Líceum–Márton Áron Gimnázium 48-13
Döntő
Székely Mikó Kollégium–Tamási Áron Gimnázium 34-32
A végeredmény: 1. Székely Mikó Kollégium, 2. Tamási Áron Gimnázium, 3. Bolyai Farkas Elméleti Líceum
 Címkék:   Diákrendezvény  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas