Bronzérem garantált – remekelnek a romániai asztaliteniszezők Marokkóban


Szőcs Bernadette vezényletével a román lányválogatott elődöntőbe jutott a Marokkó fővárosában zajló junior asztalitenisz-vb-n. A legjobb négy között a világelső Kína lesz a román csapat ellenfele.

HIRDETÉS


Azt követően, hogy a hétfői csoportkör során maga mögé utasította a Koreai Köztársaság, illetve India legjobbjait, Románia válogatottja a papíron esélyesebb Egyesült Államokat is legyőzte kedden. Noha ez semiképp sem meglepő, Szőcs Bernadette ezúttal is sziporkázott. A marosvásárhelyi születésű fiatal reménység kétszer is visszahozta a román válogatottat a meccsbe. Az utolsó szó azonban Irina Ciobauné volt.


Szőcs készül Ciobanu nyakába ugrani (fotók: ittf.com)

A negyeddöntős párharcot Ariel Hsing és Ciobanu találkozója nyitotta, és a román versenyzőnek mindössze egy játszmát sikerült megnyernie. Ez után következett Erica Wu és Szőcs Bernadette ötszettes csatája, amely végén utóbbi örülhetett (1–1). Tina Lin azonban ismét az amerikaikat juttatta előnyhöz, miután simán nyert Bálint Bernadett ellen. Más kérdés, hogy a negyedik meccsen Szőcs Bernadette csak egy játszmát engedett át ellenfelének (2–2), így a döntés az utolsó összecsapásra maradt. Ezen Irina Ciobanu 3:1 arányban diadalmaskodott Erica Wu fölött, így Románia egyedüli európai csapatként jutott tovább az elődöntőbe.

Ma este (kelet-európai idő szerint) 18 órától Kínával meccselnek a döntőbe jutásért Petre Arnautu lányai. A versenyszabályzat értelmében a két elődöntő vesztese egyaránt a harmadik helyen zárja a csapatversenyt, ami azt jelenti, hogy mindkét válogatott tagjainak osztnak bronzérmeket. Az elődöntőt IDE kattintva lehet élőben követni. A másik ágon Hong-Kong és Japán találkozik.

Junior asztalitenisz-vb (Marokkó, Rabat)
Lányok csapatversenye, negyeddöntő

Amerikai Egyesült Államok–Románia 2:3
Részletes eredmények: Ariel Hsing–Irina Ciobanu 3–1 (11:6, 11:9, 11:13, 11:5), Erica Wu–Szőcs Bernadette 2–3 (4:11, 6:11, 11:8, 11:9, 5:11), Tina Lin–Bálint Bernadett 3–0 (14:12, 11:7, 11:3), Ariel Hsing –Szőcs Bernadette 1–3 (12:14, 11:6, 14:16, 6:11), Erica Wu –Irina Ciobanu 1–3 (8:11, 11:13, 11:8, 6:11)

További mérkőzések a legjobb nyolc között

Kína–Tajvan 3–0
Hong-Kong–Koreai Köztársaság 3–1
Németország–Japán 0–3


 Címkék:   asztalitenisz  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas