IX. Országos Középiskolás Kosárlabda Torna


HIRDETÉS


A Communitas Alapítvány, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága és a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium IX. alkalommal szervezi meg az Erdély Kupa keretén belül, az Országos Középiskolás Kosárlabda Tornát, 2013. november 29 – december 1., között Csíkszeredában. A rendezvény partnerei a 4 Seasons Sport Egyesület, a Csík Területi RMDSZ, Hargita Megye Tanácsa és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. A kosárlabda tornára 10 fős csapatok (9 IX–XIII. osztályos diák és egy tanár) jelentkezését várjuk.

Jelentkezni 2013. november 15., 16 óráig lehet. A jelentkezési űrlapok letölthetőek a www.communitas.ro honlapról, ahol megtalálható a torna szabályzata is. A kitöltött űrlapokat a 0264-594570-es fax számra vagy az erdelykupa@rmdsz.ro email címre várjuk.

Évről-évre nő azoknak a diákoknak a száma, akik szeretnének részt venni az Erdély Kupa keretén belül zajló tornák valamelyikén. Rendezvénysorozatunkkal egyre több fiatal figyelmét hívjuk fel a mozgás, a sportszerű megmérettetés fontosságára, a közösség, a csapatszellem erejére.

Az Erdély Kupa, jelentős kapcsolatteremtő hatással bír: az aktív sportolás lehetőségének biztosítása mellett elősegíti azt is, hogy a különböző városokban élő fiatalok megismerjék egymást, új barátokra tegyenek szert, tartós kapcsolatokat alakítsanak ki. Versenyeink azonban nemcsak a diákok, hanem a tanárok között is egyre erősebb kapocsnak bizonyulnak: ezek jelentős szerepet játszanak abban, hogy a különböző településen oktató pedagógusok közötti együttműködés közvetlenebb, intenzívebb legyen. Mi több, a személyes kapcsolatokon túl, az Erdély Kupa szilárd alapot biztosít az iskolák közötti párbeszéd kialakításához és fenntartásához, tapasztalatcserék lebonyolításához, közös projektekben való részvételhez.

Az eddigi visszajelzések rendezvényeink rendkívül pozitív hatásáról árulkodnak: tanárok, diákok számára egyszerre megtiszteltetés és kihívás a bajnokságon való részvétel. A magyarlakta megyékben minden évben selejtezők során dől el, ki vehet részt az országos megmérettetésen: ez igen pozitív, hiszen ezek az előválogatók is kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyerekekben növeljék a versenyszellemet, tudatosuljon bennük, hogy iskolájuk képviselete megtisztelő.

Az Erdély Kupa népszerűségéről tanúskodik az évről-évre növekvő részvételi arány is. Egyre gyakrabban fogalmazódik meg a bővítésre vonatkozó igény is: egyre több testnevelő tanár szorgalmazza a röplabda beiktatását az Erdély Kupa versenyprogramjába, hiszen, mint fogalmaznak, a megmérettetések perspektívája minden bizonnyal növelné az e sportághoz való csatlakozók számát.

További információk a szervezési valamint a lebonyolítási kérdésekkel kapcsolatosan igényelhetők:
1. Deák Ferenc, a 0725-729967-os telefonszámon vagy a deakferencz@rmdsz.ro, illetve erdelykupa@rmdsz.ro email címeken vagy
2. Kákes Lóránd, a 0742-128413-as telefonszámon vagy a suranonyil@yahoo.com email címen.
 Címkék:   Diákrendezvény  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas