Nagy Sportágválasztó


Október 11-én és 12-én, több mint 20 kipróbálható sportág és azok neves képviselőinek részvételével a kolozsvári Iuliu Hațieganu Sportparkban rendezik a Nagy Sportágválasztót.

HIRDETÉS


A rendezvény szervezőinek sportról alkotott nézeteiről és fontosságáról, valamint az esemény lebonyolításáról alább olvashatnak.


ARS POETICA
Megszállottan hisszük, hogy a sport előre visz, testnek, léleknek egyaránt jobbítását szolgálja. A legjobb, ha a gyerekkorban az élet részévé válik, de bármikor elkezdhető. A sport tartást, kitartást ad, csapatszellemre tanít, közösségi életteret teremt, életminőséget javít. Sajnos nem mindenkinek jut eszébe ez a lehetőség, sok esetben igényt kell gerjeszteni. A mi rendezvényünk azért született, hogy lehetőséget adjon a sportágak megismerésére, kipróbálására és a kiválasztásra.
Megszállottan hisszük, hogy a sport kivezető utat jelenthet. Hiszen az a gyermek, amely rendszeresen sportol, jobb fizikális-, egészségügyi állapotba kerül, jobban teljesít az iskolában, pozitív életközösség tagjává válik, mely távol tartja a káros szenvedélyektől, hasznosan vezeti le a felgyülemlő feszültséget, agresszivitást, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét.

RÖVID FEJLŐDÉSTÖRTÉNET
A Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI rendezvény egy abszolút civil, „alulról jövő”, non-profit kezdeményezésként indult útjára 2007. szeptemberében.

Célunk minél több emberhez eljuttatni a sport pozitív üzeneteit, nem elméleti síkon, hanem a gyakorlatban. Az edzők, élsportolók, olimpikonok instruálása mellett kipróbálható több mint 25 sportág, aktív tapasztalást, igazi sportélményt ad, s ezáltal pozitív irányba tudja befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást. Nem feltétlenül azért, hogy élsportoló, olimpikon legyen belőlük, hanem azért, hogy sikerélménnyel, örömmel gyakorolják a kiválasztott sportágat. Külön ereje a rendezvénynek, hogy lehetőséget ad a példaképek, olimpikonok, Világ- és Európa-bajnok sportolóinkkal való találkozásra, akár együtt sportolásra (!), mely meghatározó élményt ad a gyerekeknek.

Tapasztalatunk szerint a legkönnyebben úgy lehet megszerettetni a sportot, ha közel hozzuk a gyerekhez (de akár a felnőttekhez is) a lehetőséget és saját maguk ébrednek rá, hogy mozogni jó! – belülről jövő késztetésnek és nem kívülről jövő kényszernek tekintik azt.

A kétnapos rendezvény pénteki napja az oktatási intézmények csoportosan érkező gyermekei számára biztosítja a sportágak megismerését, a szombati nap a nagyközönség, a családok, az egyéni látogatók számára teszi lehetővé ezt.

Pár számadat: 5 év - 12 budapesti rendezvény, rendezvényenként 100 sportág, évente több mint 20 regionális rendezvény, évente több mint 100 000 látogató és több mint 120 megjelenő híresség élsportoló, olimpikon.
Az október 11-én és 12-én sorra kerülő rendezvényre szeretettel várnak minden érdeklődőt, kisgyermektől felnőttekig, aktív sportolókat vagy a sporttal most megismerkedni vágyókat.

Az eseménnyel kapcsolatos további információkat a www.alegesportul.com internetes oldalon találnak.
 Címkék:   Diákrendezvény  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas