Kinőtte magát a Háromszék Kupa


Teltház, fergeteges hangulat, sportszerű csapatok, és 52 színvonalas mérkőzés jellemezte a hétvégén Sepsiszentgyörgyön megrendezett 2. Háromszék Kupát, amelyre már nem csak Kovászna megyéből érkeztek csapatok, a kupát mégis otthon tartották.

HIRDETÉS


A második alkalommal megrendezett minifocitornát kisebb meglepetésre a sepsiszentgyörgyi Hattrick csapata nyerte meg, miután a döntőben 2-0-ra legyőzte a jóval tapasztaltabb székelykeresztúri Vonal FC-t. A szervezők szerint minden idők legjobb teremlabdarúgó tornáján vannak túl a háromszékiek, ugyanis a hétvégi megmérettetés nemcsak a tavalyi kiadást múlta felül, hanem a novemberben rendezett Egyetemista Futsaltornát is.

A győztes csapat (fotók: András Előd)

A szervező Sepsi08 amatőr futsalcsapat igen magasra tette a mércét az idei rendezvénnyel, mivel tavalyhoz képest sportcsarnokot és létszámot változtattak, amely változások fel is dobták az amatőr torna népszerűségét. A bajnokság Sepsikőröspatakról a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportcsarnokba költözött, ahol a tavalyi 12 csapat helyett ezúttal 24-en mérték össze tudásukat. A csoportmérkőzéseket egyenes kieséses szakasz követte, amely során a Hattrick és a Vonal FC került be a döntőbe, majd előbbi győzelmével ért véget a torna. Érdekesség, hogy a győztes csapat tagja volt a korábban profiként futsalozó Szőcs László is. A kisdöntőben az illyefalvi Naplopók csapata nyert büntetőrúgásoknak köszönhetően.

A kétnapos torna fénypontja a döntők előtti barátságos futsalmérkőzés volt, amelyen a szervező Sepsi08 együttes a román futsal-bajnokságban szereplő Sepsi FC csapatával csapott össze. A találkozót 4-1-re a profik nyerték.

Az egész torna a sportszerűség jegyében zajlott, akárcsak a barátságos mérkőzés

A dobogón helyezettek mellett a szervezők díjazták a kiemelkedő játékosokat is, így lett a torna legjobb kapusa Bente Róbert (Aquaris), a legjobb játékosa Szőcs László (Hattrick), a gólkirálya pedig Gergely Tibor (Vonal FC) 13 góllal. A fair play-díjat a Die Manschaft, az éjszaka ördöge címet pedig a Rollotech kapta.

A szervezők köszönik a támogatást Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóságnak, valamint a Sepsi FC futsalcsapatnak, hogy elfogadták a barátságos mérkőzésre való felkérést.

A résztvevő csapatok:
MTH - Covalact, Hattrick, Die Manschaft, Aquaris, Sepsi OSK, Chealsea Fc, Huligánok, Amigos, Barátok Fc, Max Team, Fc La Masia, Partyzánok (mind Sepsiszentgyörgy), Screw - Bolt (Csernáton), Ferihegy (Mikóújfalu), M.I.K. (Madéfalva), Argo (Kovászna), Naplopók (Illyefalva), Szotyor (Szotyor), Málnás (Málnás), Bodok (Bodok), Rollotech (Székelykeresztúr), FC Vonal (Székelykeresztúr), Maksa (Maksa), Csíki Sapientia (Csíkszereda).

A torna végeredménye:
1. Hattrick
2. Vonal FC
3. Naplopók
4. AquarisCímkék:   Háromszék Kupa  teremlabdarúgás  minifoci  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

itsike | 2013-03-07

Nagyon szívesen . És még egy kis igazítás, ha belefér. :) Szőcs még mindig profi, az Udvarhely igazolt játékosa.

Szerk. | 2013-03-01

Nagyon igaz! Köszönjük az észrevételt, elnézést érte, javítottuk! Persze, hogy Szőcs Lórántra gondoltunk.

itsike | 2013-02-28

Egy kis hibaigazítás. Szőcs László nem volt a Sepsi tagja soha (sajnos), a cikk szerzője minden bizonnyal Szőcs Lórántra gondolt.

GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas