Futsalra fel!


Már csak egy nap van hátra a Sepsiszentgyörgyi Országos Egyetemista Futsaltorna kezdetéig. Kész a program, megvannak a csapatok, péntek este pedig bulival indítanak a játékosok.

HIRDETÉS


 Vajon a hazai közönség elvárásait teljesítve megvédi címét az Ifjúsági FC? Hogy teljesítenek a kolozsvári Visszhang Liga legjobb csapatai? Milyen színvonalú csapat érkezik Marosvásárhelyről, a többszörös országos futsalbajnok City US városából? Na és Budapestről? Többek között ezekre a kérdésekre kapunk választ a következő hétvégén Sepsiszentgyörgyön, ahol magas színvonalú, de amatőr magyar egyetemista futsalcsapatok mérik össze tudásukat.

Sajnos az eredeti tervekkel ellentétben csak 12 csapat vesz részt a tornán, azonban ezek az ország különböző pontjairól érkeznek, sőt, Budapestről is vannak képviselők. A csapatokat két hattagú csoportba osztják be, onnan az első négy helyezett jut be a negyeddöntőbe. A kieséses rendszer tehát nyolc csapattal indul, végül pedig a kisdöntő és a döntő dönt a dobogós helyezésekről.

A mérkőzéseket a nemzetközi futsal szabályzata alapján játsszák, azonban van pár eltérés, ezek közül a legfontosabb, hogy a játékot futó idővel mérik, méghozzá kétszer 15 percig. A találkozók a fair play jegyében zajlanak, azonban a piros lapot, illetve a két sárgát meccseltiltással szankcionálják, minden félidőnkénti ötödik szabálytalanság után pedig tízméteres következik. Az egyenes kieséses szakaszban döntetlen esetén 3-3 büntetőrúgás dönt a továbbjutásról.

A péntek esti építő jellegű programokat követően szombat reggel nyolc órakor már rúgják a bőrt a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportteremben, két napig pedig meg sem áll a játék, csak egy ebédszünet erejéig, a nézők azonban ez alatt is élvezhetik a show-t, ugyanis szombaton 12 órától másodligás férfi kosárlabda-mérkőzésre kerül sor a sportteremben a helyi Vabova és a Brassói Corona között.

Program:

November 2., péntek
20:00: Regisztráció és sorsolás a Megyei Tanács gyűléstermében
23:00: Buli az Energy Play Club-ban

November 3., szombat
8:00: Csoportmérkőzések
12:00: Ebédszünet
14:00-22:00: Csoportmérkőzések

November 4., vasárnap
10:00: Csoportmérkőzések
13:00: Kieséses szakasz

Résztvevő csapatok:

Orvosi (Marosvásárhely)
Golimpiákosz (Kolozsvár)
Kámikáze (Kolozsvár)
69 Sixtynine (Kolozsvár)
Brassói Transilvania (Brassó)
Este 9-től (Brassó)
Transilvania 2 (Brassó)
Sapientia (Csíkszereda)
Elte SE (Budapest)
Saint George Babeş Bolyai Team (Sepsiszentgyörgy)
Ifjúsági FC (Sepsiszentgyörgy)
Sepsi 08 (Sepsiszentgyörgy)

Az eddigi tornák győztesei:

2008: Kolozsvári Góbék
2009: Golimpiákosz
2010: Marosi Orvosok
2011: Ifjúsági FC
2012: ???

 Címkék:   Teremfutball  futsal  Országos Egyetemista Futsaltorna  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas